Over ons

Graag stellen wij ons even voor…

MenM Salsa bestaat sinds 2010 en bestaat uit Marcel en Mariska. Daarvoor hadden we al ruim 10 jaar ervaring in het geven van allerlei danslessen, voornamelijk salsa. We zijn niet alleen een danspaar, maar ook levenspartners en hebben 2 kinderen. We zijn beiden geboren en getogen in Hoorn en hier liggen dan ook de roots van onze danscarrières.

Marcel & Mariska
Wij komen nog uit de generatie waarbij stijldansen bij de opvoeding hoorde. Beiden begonnen we daarom al heel jong met stijldansen en brachten menig uurtje in de dansschool door. Begin jaren negentig wierp dit zijn vruchten af en zijn we gestart met dansen in het Double-V-Latin team. Het wedstrijddansen beviel ons zo goed, dat wij in 2001 als trainers ons eigen team gestart zijn. We hebben door onze achtergrond dus ook gedegen kennis van Latijns-Amerikaanse dansen.
Eind jaren negentig zijn wij met Salsa dansen gestart bij Dansschool Verbiest. Spoedig stopte onze dansleraar echter met het geven van de lessen en werden wij gevraagd zijn danslessen over te nemen. Wij waren zelf gestart met danslessen Ballroom & Latin te geven aan de jeugd, maar vonden de Salsa lessen een welkome aanvulling. Uiteraard waren wij allang besmet met het Salsa-virus en zijn wij ons er steeds meer in gaan bekwamen. Hiervoor hebben wij congressen bezocht om onze kennis van dansstijlen en technieken verder uit te breiden. Dit doen wij tot op de dag van vandaag nog steeds.

Door onze jarenlange ervaring in de Latin American dansen en in Salsa en Rueda, zijn onze lessen gevarieerd en blijven deze leuk. Het belangrijkste vinden wij echter de gezelligheid en de ontspannen sfeer van de groep, dat is namelijk hoe wijzelf ook zijn; gezellig en ontspannen.